In veel steden wordt het aanwezige water nog minimaal benut voor personenvervoer, terwijl de wegen overvol zijn.  De Franse innovatie SeaBubbles wil hier verandering in aanbrengen. SeaBubbles is 100% elektrisch aangedreven personenvervoer op water. De eerste bootjes (Bubbles genaamd) hebben een capaciteit van 5 personen. Nu nog met bestuurder, maar de Bubbles varen straks autonoom, zonder bestuurder. Dit innovatieve concept is vanaf nu beschikbaar in Nederland en België.

Founder van SeaBubbles en voormalig wereldkampioen windsurfen Anders Bringdal heeft met Minze Walvius en Maurice van der Meché vandaag het contract ondertekend voor de verkoop van de Bubbles en Docks in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Dubai en voor de doorontwikkeling van het concept SeaBubbles.

Wat is SeaBubbles
De Bubbles zien er futuristisch uit en zijn voorzien van een draagvleugel, ook wel hydrofoil genoemd. Hierdoor komt de romp van de Bubble bij een snelheid vanaf 12 km/u uit het water en zweeft hij enkele tientallen centimeters boven het water. De weerstand is tot wel 50% lager dan bij een gewone boot. De Bubbles varen daarnaast 100% elektrisch. Hiermee creëert de Bubble GEEN uitstoot, GEEN geluid en GEEN golven. De Bubbles varen met hoge snelheid en zijn zeer comfortabel doordat hij over de golven heen vaart. De totale life cycle kosten kunnen tot wel tientallen procenten lager uitvallen dan fossiel aangedreven schepen.

De eerste Bubble kan 5 personen, inclusief de schipper, vervoeren en kan 65 km varen op één accu lading en kent een maximumsnelheid van 33 km/uur. De volgende Bubble, welke in 2020 uitkomt gaat beduidend sneller. De derde generatie Bubbles gaan 12 of meer passagiers vervoeren, eventueel met fietsen aan boord.

Duurzaam, stil en snel vervoer over het water met het comfort van een auto dat geen golven veroorzaakt. Een concept dat past in iedere stad met smart city en smart mobility ambities of individu die stijlvol, comfortabel, duurzaam en snel wenst te varen!

Docks en chargers
Het in- en uitstappen kan op speciaal ontwikkelde futuristisch uitziende Docks plaatsvinden. Deze Docks hebben een gepatenteerd lift systeem waarmee de passagiers comfortabel in- en uitstappen en waarmee het onderhoud en stallen van de boot in gefaciliteerd wordt. Het laden van de Bubbels vindt hier ook plaats. Uiteraard kan ook de huidige infrastructuur gebruikt worden. Chargers kunnen geleverd worden waarmee de Bubbles opgeladen worden.

Ambitie
SeaBubbles mikt op 100% duurzaam vervoer en heeft de ambitie om in 50 steden actief te zijn in 2024. Het doel is een netwerk van autonome Bubbles te bouwen. In Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Dubai kan vanaf vandaag gestart worden! In de Drechtsteden start binnenkort een pilot om te zien of SeaBubbles kan bijdragen aan het omzeilen van files en om vervuiling in de steden terug te dringen, aldus voorzitter Sjoerd Vollebregt van de Economic Development Board regio Drechtsteden in de Telegraaf.